Schaken

Zet ze schaakmat met online schaken

Bij dit strategische bordspel, dat door twee spelers gespeeld kan worden, ben je gebaat bij een sterke focus en snel denkvermogen. Het strategische spel is inmiddels al duizenden jaren oud. Er wordt geopperd dat het afkomstig is uit Azië. De huidige vorm van het spel is echter ontstaan in Frankrijk. Door de eeuwen heen heeft de sport zich snel ontwikkeld. Zo zijn er vandaag de dag ook tal van online schaken websites!

Schaakmat!

Zowel het online schaken als schaken in real life vindt plaats op en schaakbord. Dit bord wordt gekenmerkt door de doorgaans zwarte en witte speelvlakken met zwarte en witte speelstukken. Als speler heb je de beschikking over: 1 koning, 1 dame, 2 torens, 2 lopers, 2 paarden en 8 pionnen. Ieder speelstuk heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Als speler ben je om de beurt aan zet en is het de bedoeling de stukken van de andere speler weg te kunnen slaan en uiteindelijk de speler schaakmat te zetten.

Online schaken

Bij online schaken gelden dezelfde spelregels. Schaken online is echter voor iedereen iets toegankelijker. Zo kun je als speler tegen de computer oefenen en de moeilijkheidsgraad zodoende aanpassen. Bovendien wordt het de laatste jaren steeds vaker in toernooivorm aangeboden. Online worden tal van strategieën gehanteerd om andere spelers de baas te zijn. Daarnaast kun je je bij schaken online aansluiten bij diverse partijen en competities. Hier kun je in teams strijden in de wereld van het schaken. Deze partijen zijn zelfs doorgaans online te volgen!

Terug naar overzicht
Jongen

Elke maand een nieuwsbrief vol met tips over nieuwe spelletjes!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzend
Copyright © 2022 - Spelgarage | Privacy & Disclaimer | Over ons | Sitemap